Satsa på aromaterapi

Aromaterapi är en alternativmedicinsk terapiform där eteriska oljor används för att förstärka immunförsvaret och livskraften. Oljorna kan användas på olika sätt; genom doft, inandning, massage och bad. 

Oljorina som används inom aromaterapi är terapeutiska oljor som utvinns ur växter såsom blommor, citrusfrukter, rötter och bark. De kallas även för eteriska oljor.

Inom aromaterapin ser man dessa oljor som en levande typ av energi. Att allt levande har en livskraft.

Aromaterapi på olika sätt

Det går att utöva aromaterapi på en mängd olika sätt. Bland annat kan man göra aromamassage. Det innebär då massage med dessa eteriska oljor. Förutom oljornas effekt får du också en positiv effekt av massagen. Det finns olika sorters eteriska oljor beroende på vad du vill uppnå. Vissa kan verka avslappnande, vissa uppiggande och andra sensuella.

När du badar badkar kan du droppa några av de eteriska oljorna i vattnet. På så sätt når de eteriska oljorna dig både via ditt luktsinne och genom din hud. 

En aromalampa är ett annat sätt att använda oljorna på. Det är ett kärl där du undertill har ett värmeljus och ovanför detta ett kärl med vatten blandat med några droppar av eteriska oljor. 

Aromastenar finns med. Det är en sten gjord i lera. På den stenen kan du droppa eterisk olja som sedan kommer att avdunsta dessa oljor väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.

18 Mar 2022

Bettydesign.se var en smyckesbutik som fanns på nätet. Här hittade man unika namnsmycken samt smycken med sötvattenspärlor och halvädelstenar. De flesta smycken som såldes här var handgjorda vilket gjorde att varje smycke var unikt även om prisklass och kvalitet varierade. De flesta smycken tillverkades i endast ett eller några få exemplar.

Betty Design hade som mål att erbjuda unika smycken, med bra priser och av hög kvalitet. Smyckena var främst gjorda av silver, naturlig mässing eller silverpläterad metall och några av produktkategorierna var namnsmycken, berlocker, halsband och armband.

Idag är Betty Design nedstängd som butik såväl som koncept, i alla fall på denna sajt. Det finns inte särskilt mycket information att hitta om vad som blev av Betty Design men vi fortsätter här att frossa i smycken, accessoarer, kläder, mode, skönhet och annat lättjefullt som livet har att erbjuda. Många är vi som älskar det mesta som har med skönhet att göra så denna blogg blir vår lilla samlingspunkt. 

 


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook