Utan el stannar allt

När jag säger allt så menar jag allt vi använder för att få ett drägligt liv. Utan elen i kontakten får vi börja elda för att laga mat, belysningen kommer inte att funka och ungefär 90% av alla hem kommer sakna både vatten och värme. Vårt samhälle är uppbyggt kring ett fungerande elnät och nu när man läser om hur det kan bli elbrist i landet känns det ju lite läskigt. Då hjälper det ju inte ens med en bra elektriker för att få igång det. Det krävs elproduktion som ger oss ett överskott. 

Vindkraft, vattenkraft eller kärnkraft?

Därom tvista de lärde! Kärnkraften ger en stabil produktion som går att styra in i minsta detalj. Problemet är att vi får radioaktivt avfall som är svårt att förvara på ett säkert sätt och att våra kärnkraftverk är så dyra i drift att den el som produceras blir mindre än vad som går åt. Moment 22 ungefär. 

Vattenkraft och vindkraft är mer försvarbart ur ett ekologiskt perspektiv men man förlitar sig på att moder natur bidrar med vatten och vinns för att det ska fungera. Inte 100% pålitligt alltså. 

Kvar är kolkraft, eller att elda med olja och för min del går båda de bort. Jag önska de kunde komma på något sätt att förädla både solcellerna och vindkraftverk så att vår el kunde komma från dem helt och hållet. En dag kanske, men fram till dess får vi nog hjälpas åt att minska på vår elkonsumtion om det ska räcka. 

 

3 Oct 2021

Bettydesign.se var en smyckesbutik som fanns på nätet. Här hittade man unika namnsmycken samt smycken med sötvattenspärlor och halvädelstenar. De flesta smycken som såldes här var handgjorda vilket gjorde att varje smycke var unikt även om prisklass och kvalitet varierade. De flesta smycken tillverkades i endast ett eller några få exemplar.

Betty Design hade som mål att erbjuda unika smycken, med bra priser och av hög kvalitet. Smyckena var främst gjorda av silver, naturlig mässing eller silverpläterad metall och några av produktkategorierna var namnsmycken, berlocker, halsband och armband.

Idag är Betty Design nedstängd som butik såväl som koncept, i alla fall på denna sajt. Det finns inte särskilt mycket information att hitta om vad som blev av Betty Design men vi fortsätter här att frossa i smycken, accessoarer, kläder, mode, skönhet och annat lättjefullt som livet har att erbjuda. Många är vi som älskar det mesta som har med skönhet att göra så denna blogg blir vår lilla samlingspunkt. 

 


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook