Vad innebär likviditet?

Den som har företag kommer att komma i kontakt med begreppet likviditet. Det syftar på ett företags tillgång på likvida medel i förhållande till vad man har för kortfristiga skulder. Enkelt förklarat innebär det vad man har för kortsiktig betalningsförmåga. Ett företag som vill klara sig, så att säga överleva, måste ha tillräckliga finansiella resurser för det. Det så att de kan betala för sig. Likviditeten mäter helt enkelt din verksamhets förmåga att kunna betala de räkningar du har samt andra utgifter. Det används även för att visa vad du har för betalningsförmåga på kort sikt. Pengar eller tillgångar som går att använda omgående kallas för likvida medel. 

Hur ökar man sin likviditet?

Ibland kan det förekomma att ett företag har en något sämre likviditet en månad. Då kan man lösa det genom att vända sig till ett factoringbolag som sysslar med fakturaköp. Det innebär att du till dem kan sälja en eller flera fakturor och får då in pengar, alltså likvida medel direkt. Du kan få hjälp med fakturaköp hos Qred. Det är ett måste att ha en god likviditet. Är det så att du varje månad har svårt med detta, så är det bra att se över olika lösningar. Även om fakturaköp är bra, så är det inte en lösning du kanske ska göra varje månad. För att öka likviditen på andra sätt så kan du kika på nätet. Där finns det gott om guider över vad du kan göra. 

13 Apr 2020

Bettydesign.se var en smyckesbutik som fanns på nätet. Här hittade man unika namnsmycken samt smycken med sötvattenspärlor och halvädelstenar. De flesta smycken som såldes här var handgjorda vilket gjorde att varje smycke var unikt även om prisklass och kvalitet varierade. De flesta smycken tillverkades i endast ett eller några få exemplar.

Betty Design hade som mål att erbjuda unika smycken, med bra priser och av hög kvalitet. Smyckena var främst gjorda av silver, naturlig mässing eller silverpläterad metall och några av produktkategorierna var namnsmycken, berlocker, halsband och armband.

Idag är Betty Design nedstängd som butik såväl som koncept, i alla fall på denna sajt. Det finns inte särskilt mycket information att hitta om vad som blev av Betty Design men vi fortsätter här att frossa i smycken, accessoarer, kläder, mode, skönhet och annat lättjefullt som livet har att erbjuda. Många är vi som älskar det mesta som har med skönhet att göra så denna blogg blir vår lilla samlingspunkt. 

 


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook