Ska du renovera ditt badrum?

Har du planer på att göra en badrumsrenovering? Du kanske då vill veta allt om att renovera badrum. Du bör börja med att tänka igenom din renovering samt planera för den på ett bra sätt. Sätt även upp en budget, med goda marginaler, så att du klarar av kostnaderna. Du bör fundera över vad för inredning du ska ha, belysningen, kakel och klinker samt fundera på hur mycket du kan göra själv och vad hantverkare ska göra åt dig. 

Planering innan du börjar renovera badrummet

Det är en god idé att ta tid på dig med din planering, 1-3 månader med planering är rätt bra. Du hinner bestämma, beställa, få hem och så vidare. Sedan så kan du kanske på egen hand riva ut badrummet, innan hantverkare kommer för att göra resten. Men hantverkare kan så klart göra alla delar. Det du måste ha proffs till är när det kommer till elinstallationer samt vvs. 

Saker att fundera på:

  • Kommer du att behöva flytta el och rör? Exempelvis för att byta plats på kommod eller dusch, installera badkar, sätta in nya uttag.
  • Vill du ha golvvärme?
  • Vad behöver köpas nytt och vad tänker du spara? Ny belysning kan exempelvis kräva insats av en elektriker. 
  • Hur stor del av materialet köper och/eller hämtar du själv och när behöver detta vara på plats som senast? 
  • Ha ett separat utrymme någonstans där du kan förvara all inredning och allt annat material så att det inte kommer i vägen för hantverkarna i badrummet.

Tidsåtgång när du ska renovera badrum

En standardrenovering av ett badrum på 4-5 kvadratmeter brukar ta 3-4 veckor om du låter hantverkare göra alla delar åt dig. Du kommer därmed att helt bli utan dusch och toalett under denna tiden. Om du nu inte har två badrum vill säga. Men samtidigt, om hantverkare ska jobba där så kan det vara jobbigt att vara kvar, så det kan vara smart att se på andra boendelösningar under tiden som det renoveras. Kanske ni har en sommarstuga att vara i eller hos släktingar, eller passa på att ta en resa.

19 Jul 2020

Bettydesign.se var en smyckesbutik som fanns på nätet. Här hittade man unika namnsmycken samt smycken med sötvattenspärlor och halvädelstenar. De flesta smycken som såldes här var handgjorda vilket gjorde att varje smycke var unikt även om prisklass och kvalitet varierade. De flesta smycken tillverkades i endast ett eller några få exemplar.

Betty Design hade som mål att erbjuda unika smycken, med bra priser och av hög kvalitet. Smyckena var främst gjorda av silver, naturlig mässing eller silverpläterad metall och några av produktkategorierna var namnsmycken, berlocker, halsband och armband.

Idag är Betty Design nedstängd som butik såväl som koncept, i alla fall på denna sajt. Det finns inte särskilt mycket information att hitta om vad som blev av Betty Design men vi fortsätter här att frossa i smycken, accessoarer, kläder, mode, skönhet och annat lättjefullt som livet har att erbjuda. Många är vi som älskar det mesta som har med skönhet att göra så denna blogg blir vår lilla samlingspunkt. 

 


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook