Skapa egen smyckesstil

Hur väljer och stylar du smycken för att komplettera dig själv och din garderob? Och hur använder du din smyckesamling på bästa sätt utan att vara tråkig? Det är lite vad jag idag ska tipsa dig om!

Skapa lager med ringar, halsband eller armband

Varför inte börja med något roligt? Experimentera med kontrasterande längder, former, texturer och färger för att göra tilltalande lager med ringar, halsband, armband och även i vissa fall örhängen.

Om du ska ha lager av halsband, välj olika längder för att dra upp blicken till ditt ansikte. Olika former, färger och texturer är ofta en njutning. 

För armringar och armband kan du i stort sett skapa en armfest med olika delar som blinkar och klirrar när du rör dig. Ringar kan blandas, matchas och staplas i alla möjliga intressanta kombinationer.

Du kan till och med experimentera med att bära flera örhängen om du har mer än ett par hål i öronen eller vill kombinera örhängen med andra örhängen. 

Accessoarer för att komplettera din outfit

Innan du börjar klä dig bör du fundera över vilket plagg du helst vill ha på dig.

Du kanske bestämmer dig för att du verkligen vill bära ett specifikt smycke på en utflykt, i så fall bör du välja dina kläder och andra accessoarer för att arbeta med det. Annars kanske du väljer outfiten först och sedan matchar smyckena och accessoarerna till den. Båda delarna funkar!

Personifiera med statement smycken

Det är en bra idé att till en ganska enkel eller neutral klänning ha en slående accessoar. Detta smycke skapar ett statement, sticker ut som speciellt eller lite ovanligt, binder ihop kläderna och fullbordar looken. Tricket är att utan den känns outfiten förmodligen tråkig. Om du vill ha en ny vågad look, prova att lägga till en statement-detalj till din outfit för att göra den till din egen

6 Dec 2022

Bettydesign.se var en smyckesbutik som fanns på nätet. Här hittade man unika namnsmycken samt smycken med sötvattenspärlor och halvädelstenar. De flesta smycken som såldes här var handgjorda vilket gjorde att varje smycke var unikt även om prisklass och kvalitet varierade. De flesta smycken tillverkades i endast ett eller några få exemplar.

Betty Design hade som mål att erbjuda unika smycken, med bra priser och av hög kvalitet. Smyckena var främst gjorda av silver, naturlig mässing eller silverpläterad metall och några av produktkategorierna var namnsmycken, berlocker, halsband och armband.

Idag är Betty Design nedstängd som butik såväl som koncept, i alla fall på denna sajt. Det finns inte särskilt mycket information att hitta om vad som blev av Betty Design men vi fortsätter här att frossa i smycken, accessoarer, kläder, mode, skönhet och annat lättjefullt som livet har att erbjuda. Många är vi som älskar det mesta som har med skönhet att göra så denna blogg blir vår lilla samlingspunkt. 

 


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook